Terug <<

Groninger dektjalk Zuiderzee

Charterprijzen nog van 2009

VERTREKHAVEN Muiden
PASSAGIERSCAPACITEIT
[geldig bij basispersonenaantal]
11 - 12 personen
CHARTERPRIJZEN 2009:  
WEEK (7 DAGEN)
[za-vr of ma-zo]
€ 2.200,=
MIDWEEK
[ma.morgen-vr.middag]
€ 1.700,=
SCHOOLWEEK
[zo.avond-vr.morgen]
€ 1.575,=
WEEKEND
[vr.avond-zo.namiddag]
€ 1.250,=
VERLENGDAG 450,=
EXTRA NACHT 200,=
CATERING Cateringverzorging is mogelijk.
AFKOOP EINDSCHOONMAAK 70,=

omhoog   DAGTOCHTEN [dagelijks 10.00-17.00 uur]

Max aantal passagiers 12
zo. ma. di. wo. do.10.00-17.00 uur € 625,=
vr, za en feestdagen 10.00-17.00 uur € 675,=
Avondtocht 19 - 23 uur 60% van prijs dagtocht

omhoog BIJZONDERHEDEN

Op dit zeilschip komt u aan boord van de oudste ijzeren tjalk van Nederland, de Groninger Dektjalk Zuiderzee. Het schip werd gebouwd in 1884 en was oorspronkelijk natuurlijk voor de vrachtvaart bestemd. Pas in 1978 is zij door de grondlegger van de huidige Bruine Vloot, “Rooie” Gerrit Portengen, omgebouwd voor de vaart met passagiers. Uiterlijk is zij daarbij in feite niet veranderd, alleen waar vroeger de aardappels, de koemest of ander vrachtgoed lagen opgeslagen, vindt U nu de slaapvertrekken, het dagverblijf, toilet en een goed geoutilleerde kombuis.

De afvaart vindt gewoonlijk plaats vanuit het oude havenplaatsje MUIDEN. Schipper Piet Bestebroer en maat Erik verwelkomen u met verse koffie en scheepskoek. Korte tijd later passeert u het eeuwenoude Muiderslot en vaart u op het Markermeer, de voormalige Zuiderzee. Fort Pampus ligt recht voor u, en maat Erik heeft u al laten kennismaken met enige noodzakelijke werkzaamheden aan boord, opdat zo snel mogelijk de zeilen omhoog kunnen. Allemaal nog even de handen uit de mouwen: Als daarna de motor stil valt, begint het grote genieten. Klotsen van golven, windgeruis en de schreeuw van enkele meeuw: Dat is zeilen op het wijde water!     

Voor wie?

Zeilen hijsen, aan de helmstok staan, spelletjes doen, lezen, niets doen, zonnen, zwemmen, vissen, door oude havenstadjes dwalen, een borrel in een bruine kroeg, swingen in het Gat van Nederland, eindeloos bijkletsen, kortom: voor elk wat wils.

De Zuiderzee is door zijn afmeting een ideale recreatieplek voor kleinere vriendengroepen m/v, families en collega‘s. Maar vanwege de heden ten dage onontkoombare onthaasting en het noodzakelijke teamwork is dit schip ook een ideale trainingslocatie voor kleine groepen. En wanneer u actief wilt zijn op het artistieke vlak, zoals aquarelleren of een nautische workshop volgen: ook dat kunnen wij aan boord verzorgen.

omhoog   FOTO'S

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl