Terug <<

Klipper De Vriendschap

CHARTERPRIJZEN nog van 2009


klipper 'Vriendschap'

Dag zondag t/m donderdag vrijdag en zaterdag
  excl. 6% BTW incl. 6% BTW excl. 6% BTW incl. 6% BTW
10.00 t/m 18.00 uur
13.30 t/m 17.30 uur
11.30 t/m 21.00 uur
19.30 t/m 23.30 uur
Uur verlenging
€ 1539,-
€   970,-
€ 1539,-
€   867,-
€   200,-
€ 1632,-
€ 1028,-
€ 1632,-
€   919,-
€   212,-
€ 1788,-
n.v.t.
€ 1788,-
€   996,-
€   232,-
€ 1895,-
n.v.t.
€ 1895,-
€ 1056,-
€   246,-

De tarieven zijn inclusief bediening en servicekosten, brandstofkosten, haven- en sluisgelden en toeristenbelasting.
Niet inbegrepen zijn eventuele reserveringskosten bij aanvullende programmapunten. Voor speciale evenementen kunnen afwijkende prijzen van toepassing zijn. Aan boord van de Vriendschap is een vaste cateraar. Deze is bekend met de werking van de apparatuur en heeft ervaring om daarmee om te gaan, ook als het schip onder vol tuig vaart.
De catering, koffie, thee, fris en alcoholische dranken worden daarom door de Vriendschap verzorgd, tenzij anders overeengekomen.

Reserveren: Hoe werkt het?

De 'Vriendschap' kan per dag of per dagdeel gehuurd worden, zeven dagen in de week. Ook bij wat meer wind kan er praktisch altijd uitgevaren worden, desnoods wordt het vaargebied beperkt tot de Gouwzee (afgeschermd vaargebied tussen Marken en Volendam).

De onderstaande charterprijzen gelden voor tochten vanuit thuishaven Monnickendam. Desgewenst kan ook een andere haven als op- en afstapplaats worden gekozen (kosten op aanvraag). De tarieven zijn inclusief de bediening, servicekosten/eindschoonmaak, brandstofkosten, haven- en sluisgelden en toeristenbelasting. Voor speciale gelegenheden en tochten met afwijkende tijden/bijzondere wensen worden de prijzen in overleg vastgesteld.

omhoog   SPECIFICATIES

Type Klipper
Bouwjaar 1898
Afmeting 38.00 x 5.95 x 1.55 meter
Totale gewicht 155 ton
Zeiloppervlak Totaal 450 m≤ + bijzeilen 100m2
Lengte hoofdmast 27 meter
Lengte bezaanmast 24 meter
Hoofdmotor Kromhout (8 cilinder). ingebouwd 1964
Boegschroef Kromhout (3 Cilinder). ingebouwd 1968
Generator Kromhout 45 kva
Max. aantal personen 60

omhoog BIJZONDERHEDEN

Met een tocht op het IJsselmeer biedt de ' Vriendschap' de ideale ambiance om uw feestje tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

De Vriendschap is bij uitstek geschikt voor feestelijke en sfeervolle dag- en/of avondtochten voor gezelschappen tot max. 60 personen.
Het fraaie en comfortabele zeilschip beschikt over een gezellige bar, een perfecte keuken en toegewijde bediening.
In combinatie met gezellig interieur en een prachtig uitzicht over het water is dit de ideale basis voor een geslaagd zeilevenement in een ontspannen sfeer.

Zeilende trouwlocatie
De klipper Vriendschap is een officiŽle trouwlocatie van de gemeente Waterland. Wilt u trouwen aan boord van deze unieke locatie, neem dan contact met ons op. Uiteraard kan na afspraak het schip vrijblijvend ter oriŽntatie bezocht worden." Trouwen op De Vriendschap "
 

omhoog MEER OVER DE VRIENDSCHAP

Geschiedenis

De ' Vriendschap' is in 1898 gebouwd en van de werf gelopen in Martenshoek in Groningen. Tot 1945 is de ' Vriendschap' ingezet om vanuit Emden basaltblokken voor de bouw van dijken naar Nederland te zeilen.
In de tweede wereldoorlog werden Nederlandse schepen door de Duitse bezetters in beslag genomen. Dit dreigde ook de ' Vriendschap' te overkomen. Om uit de handen van de bezetter te blijven, is de ' Vriendschap' net als veel andere schepen heimelijk afgezonken in de Biesbosch. Dankzij de Marshallhulp voor de opbouw van Europa na de tweede wereldoorlog is na het boven water halen o.a. een motor aangeschaft en ingebouwd in de ' Vriendschap'. Deze motor kwam uit een Engelse legerbus die voor troepentransport was gebruikt. Aardig detail hierbij is dat de keerkoppeling die daarbij destijds ook is ingebouwd afkomstig is van een achtergebleven Duitse tank. Zeer bruikbaar, want net als op een schip draait de keerkoppeling van een tank net zo hard vooruit als achteruit.
Tot halverwege de jaren zestig functioneerde de ' Vriendschap' als klein vrachtschip. Via de schippersbeurzen van Rotterdam en Amsterdam werden opdrachten binnengehaald: onder de scheepsnaam ' Anjo' werd gevaren in 'de wilde vaart'. Omdat het schip op den duur niet meer mee kon komen in de concurrentiestrijd omdat vrachtschepen steeds groter werden, is het schip vanaf het midden van de jaren zestig in de oude houthaven in Amsterdam als werkplaats gebruikt om stuurinrichtingen voor schepen te bouwen en te reviseren. Ergens tussen 1977 en 1987 is het schip weer omgedoopt tot ' Vriendschap'” en gebruikt als woonboot in de Realengracht te Amsterdam.
In 1987 kochten Koos & Margo Oudhuis de ' Vriendschap': zij vielen bij de eerste aanblik voor de elegante lijnen van het schip. Na een pittige verbouwing met veel aandacht voor het in stand houden van het authentieke karakter kwam de ' Vriendschap' in de vaart als charterschip met 25 slaapplaatsen. Tussen 1988 en 1998 is met de ' Vriendschap' vooral gevaren op het IJsselmeer en de Waddenzee. In de zomermaanden ging de ' Vriendschap' de zee op en werd naar Denemarken en op de Oostzee gevaren.
In 1998, precies een eeuw oud, is de 'Vriendschap' verbouwd tot luxe partyschip. De hutten hebben plaatsgemaakt voor ťťn grote ruimte, waarin een gezellige luxe scheepsbar en scheepssalon zijn gerealiseerd. Vanaf die tijd is ze een zeer gewaardeerd zeilschip voor dagtochten, waar menigeen reeds een onvergetelijke dag op heeft beleefd.

Benedendeks

Benedendeks is het schip volledig aangepast aan de eisen van een modern partyschip. Omdat er op een dagtochtenschip geen binnenruimte opgeofferd hoeft te worden voor hutten, is het binnen verrassend ruim en comfortabel. Jong en oud voelt zich prima thuis in het sfeervolle en fraai aangeklede dagverblijf. In het voor- en naseizoen zorgt de centrale verwarming voor een behaaglijke temperatuur. Er is een luxe scheepsbar en meerdere zithoeken. Ook kunnen de tafels en stoelen plaatsmaken voor een dansvloer om te dansen. Verder beschikt de Vriendschap vanzelfsprekend over uitstekende sanitaire voorzieningen.

Veiligheid

Uiteraard voldoet de Vriendschap aan alle veiligheidseisen die door de internationale Scheepvaartinspectie worden gesteld. De Vriendschap is onder alle omstandigheden een stabiel en veilig schip. De hoge reling biedt ook een uitstekende bescherming voor kinderen. Voor volwassenen en kinderen zijn voldoende zwemvesten aan boord.
Niet alleen aan boord is alles veilig: in de thuishaven Monnickendam beschikken we over een eigen bewaakt parkeerterrein.

Alles is mogelijk

(Bijna) Alles wat u kunt bedenken met een tocht op de ' Vriendschap' is mogelijk. Hieronder staat een bloemlezing van suggesties:

  • Een romantische trouwpartij op het water, varend naar Marken voor foto’s.
  • Een familiefeest ( bijv. 25-jaar getrouwd, kroonjaar-verjaardag) met zeiltocht en barbecue of feestelijk diner aan boord.
  • Een bezoek aan forteiland Pampus bij Muiden of het Buitenmuseum in Enkhuizen.
  • Een dagje zeilen met rondleiding in Volendam, Marken, VOC-stad Hoorn of op de Batavia in Lelystad (eventueel onder begeleiding van een gids).
  • Een receptie en borrelen aan dek.
  • Een vergadering met een perfect diner.
  • Een demonstratie palingroken met toepasselijke scheepsmuziek.
  • Een productpresentatie of salesmeeting en napraten aan dek of aan de bar!
     

CATERING

De inwendige mens...

Een hapje bij de borrel, uitgebreide bittergarnituren, een lunch, een barbecue en zelfs een uitgebreid buffet, alles is mogelijk op de Vriendschap. Wij kunnen maximaal 60 gasten laten genieten van een goed verzorgde maaltijd. Alles wordt aan boord vers klaargemaakt.

U kunt heerlijk lunchen, variŽrend van hotdogs tot luxe broodjes met allerlei vissoorten. Aan boord worden de lekkerste diners klaargemaakt. Alles is mogelijk, van vis op de barbecue tot OriŽntaals. In de professioneel uitgevoerde scheepskombuis staan meesters van de goede keuken om het naar uw wens te maken. Deze vaste krachten hebben veel ervaring aan boord en kunnen voortreffelijke maaltijden bereiden. We houden natuurlijk rekening met speciale wensen en kunnen altijd iets passends bedenken. U kunt ook voor uw eigen kok zorgen als u dat liever heeft. Wel betaalt u in dat geval een bedrag als uitkoop. Het cateringoverzicht sturen we u op aanvraag graag toe.

Dranken

Koffie, thee, chocolademelk, alle mogelijke gekoelde frisdranken, bier uit de tap, wijn, sterke drank, wij serveren alle mogelijke drankjes voor gangbare horecaprijzen. Ons eigen personeel is bekend met de werking van de apparatuur aan boord en heeft ervaring om daarmee om te gaan, ook als het schip onder vol tuig vaart.
Als u van te voren precies wilt weten waar u aan toe bent kunt u ook kiezen voor een vast bedrag per gast (uitkoop).

omhoog   FOTO'S


" ontspannen aan dek "


" Klipper De Vriendschap "

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl