Terug <<

Klipper Twee Gebroeders

CHARTERPRIJZEN nog van 2009


Klipper "Twee Gebroeders"

THUISHAVEN Muiden
PASSAGIERSCAPACITEIT max. 50 personen
CATERING wordt verzorgd door eigen scheepscatering.

omhoog   DAGTOCHTEN

Dagtocht zondag t/m donderdag €  1.450,=
Dagtocht vrijdag of zaterdag €  1.750,=
Avondtocht zondag t/m donderdag         €    900,=
Avondtocht vrijdag of zaterdag €  1.050,=

omhoog   HET SCHIP

De Twee Gebroeders is in 1900 in Deest aan de Waal gebouwd als zeilend vrachtschip. Tegenwoordig zeilt het met passagiers op het IJsselmeer en de Waddenzee.
In de winter 2006 / 2007 is het schip geheel verbouwd naar dagtochtenschip.

Dagtochten
Een dag zeilen met collega's, zakenrelaties of met vrienden en kennissen. De informele omgeving aan boord van het schip is een garantie voor een ontspannen dag. Actief meezeilen of alleen maar genieten van zon en wind.

 
Afvaarthaven van de Twee Gebroeders is Muiden, de oude vestingstad aan de monding van de Vecht, maar ook Amsterdam, Monnickendam en Volendam behoren tot de opstapplaatsen. Als mogelijke bestemming van uw tocht kunt u denken aan het eiland Pampus, Volendam, het eiland Marken of het schilderachtige Durgerdam.

 
Het schip is een verrassende vergaderlocatie. Door de flexibele inrichting kan de ruimte worden omgebouwd tot een voor u geschikte opstelling. Een beamer en een goede geluidsinstallatie met microfoon zijn standaard aan boord en het interieur is variabel in te delen. De zeiltocht en dagindeling worden aan uw wensen aangepast. Zo kan bijvoorbeeld eerst 's ochtends worden vergaderd en na een heerlijke lunch 's middags worden gezeild over het Markermeer. De Twee Gebroeders biedt ruimte aan 50 personen.

 
De catering kan voor u worden verzorgd. U heeft er dan de hele dag geen omkijken meer naar en alles wordt prima voor u geregeld. Ook is het mogelijk om 's avonds na een dag zeilen de maaltijd aan boord van het schip te nuttigen of te gaan barbecueën op één van de eilandjes voor de kust van Muiden. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden.

omhoog   TECHNISCHE GEGEVENS

Lengte 24,00 m
Breedte 5,00 m
Diepgang 1,10 m
Tonnage als vrachtschip    109 ton
Zeiloppervlak 235 m²
Motor DAF 575, 90 kW
Aggregaat 6 kW
Elektra 12 V, 24 V, 220 V
Verwarming CV, houtkachel

omhoog   GESCHIEDENIS

Honderd jaar geleden waren er nog heel wat zeilschepen te zien op de grote rivieren en de Zuiderzee. Ze werden gebruikt voor het vervoer van vracht en waren de voorlopers van de motorschepen van tegenwoordig.

Alleen ging alles toen op de hand, of liever gezegd, op het zeil. Je kunt je nu niet meer voorstellen hoe ze dat deden haventje in haventje uit, de mast gedeeltelijk strijken om onder een brug door te gaan en ga zo maar door.

En dat alles natuurlijk zonder motor. Als er geen wind was, of men had hem tegen, dan moest men jagen of een paard of stoomsleper huren en dat kostte geld.

Gelukkig is er nog een aantal schepen aan de hoogovens ontsnapt en in de jaren zeventig door liefhebbers weer onder zeil gebracht.

Inmiddels vaart er weer een breed scala aan zeilende charterschepen over de Nederlandse en buitenlandse wateren. Van eenvoudig tot zeer luxe.


Interieur klipper "Twee Gebroeders"

omhoog   ACCOMODATIE

Het vroegere vrachtruim van de Twee Gebroeders is nu ingericht als comfortabele passagiersaccommodatie met veel daglicht. Er is een kompleet ingerichte keuken met een groot horecafornuis, een oven, een goed uitgeruste bar en een ruim buffet. Daarnaast zijn er diverse zithoeken met comfortabele banken en stoelen. Er is een goede geluidsinstallatie met microfoon en een aantal CD’s. Het schip is centraal verwarmd, heeft 2 ingangen en 2 wc’s.

Aan dek is voldoende ruimte om rustig te zitten. Er zijn bankjes, maar er is ook genoeg plaats op de houten luikenkap waar men in de zon kan zitten en genieten van het uitzicht en de ruimte op het water. Aan dek is voldoende ruimte om rustig te zitten.


Interieur klipper "Twee Gebroeders"


Interieur klipper "Twee Gebroeders"

omhoog   TROUWEN AAN BOORD

Lijkt een wat informelere trouwlocatie u wel prettig?
Sinds enige tijd is het mogelijk om aan boord te trouwen.
Een uitermate sfeervolle omgeving voor een bijzondere dag...
Een ambtenaar van de gemeente Muiden komt voor u persoonlijk aan boord en verbindt u in de echt. Aansluitend wordt de haven verlaten en hijsen we de zeilen voor een lekker dagje op het water. Uiteraard kan de dag geheel aan uw wensen worden aangepast en kunnen wij zorgen voor hapjes en drankjes en natuurlijk voor de bruidstaart en de Champagne!

trouwen in muiden

U wordt van harte uitgenodigd om de locatie te komen bekijken!

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraaat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl