Terug <<

Tjalk Jacobsschelp

 
CHARTERPRIJZEN 2010


" Jacobsschelp "

Vertrek/Opstaphaven: Weesp en Muiden
Dagtocht vr/za van 10.00 tot 17.00 uur € 710,=
Dagtocht andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur 660,=
Avondtocht vr/za van 18.00 tot 22.00 uur 460,=
Andere dagen 440,=
Verlengen van dagtocht per uur   90,=
Weekend van vr 20.00 uur t/m zo 17.00 uur € 1250,=
Andere periodes: Prijs in overleg
Alle prijzen incl. 6% BTW  

omhoog   SPECIFICATIES

type Tjalk
afmetingen 14,30 x 3,50 x 0,70 m.
capaciteit dagtocht 12 personen
meerdaags 7-8 personen
Tuigage: grootzeil, fok, kluiver, waterzeil en halfwinder
Motor Ford 60 pk

omhoog BIJZONDERHEDEN

De Jacobsschelp is een uitmuntende keus voor een dagtocht met maximaal 12 personen. Een sfeervol, authentiek schip, met ervaren en gastvrije schippers plus maten. Het schip heeft achteraan een grote ruime kuip waar iedereen comfortabel bij elkaar kan zitten. Vanuit de kuip kan men gemakkelijk weer in de kajuit komen, het schip is daarom ook heel geschikt voor kinderen. Op de Jacobsschelp is veel mogelijk: een lekker weekendje uitwaaien, een gezellige dagtocht met familie of collega’s enz. Ook wordt het schip vaak gebruikt om te vergaderen in een ongedwongen en ongestoorde sfeer.
Zolas gezegd zijn meerdaagse tochten ook mogelijk. Je kunt dan met zes tot acht personen veel zeilervaring op doen. De Jacobsschelp wordt uitsluitend verhuurd met schipper.
Het vaargebied vanuit opstaphavens Weesp of Muiden is zeer uitgebreid. De Vecht, het IJsselmeer en de Randmeren liggen binnen vaarbereik. Door de geringe diepgang van 70cm kan de Jacobsschelp bijna overal varen of met mooi weer dichtbij bij een strandje komen.
De Jacobsschelp is ook heel geschikt voor het binnenwater en kan zelfs onder bruggen door met een hoogte van 2.30m. De mast is in zo'n geval makkelijk en zeer snel strijkbaar.

U kunt het schip huren zonder en met cateringvoorziening. Catering wordt verzorgd door de eigenaar van het schip. De cateringmogelijkheden sturen we u graag toe bij een offerteaanvraag.

omhoog GESCHIEDENIS

De Jacobsschelp is met haar derde eeuw bezig! Gebouwd in 1899 te Dokkum als zeilend vrachtschip zonder motor, ze heeft zelfs ooit nog een draaimolen vervoerd voor een kermisattractie. Na de tweede wereldoorlog heeft het schip lange tijd als woonschip dienst gedaan waarbij er door de verbouwing van een zeilschip weinig meer over was.
In 1980 herkende een werfbaas haar als een goed en zeer oorspronkelijk zeilschip en restaureerde haar op verantwoorde wijze. Met zijn gevoel voor klassieke lijnen heeft hij haar als traditioneel zeilschip geschikt gemaakt voor recreatie. Zodoende kunt u nu genieten van stukje pure Hollandse nautische historie.

SCHIPPER ROOIE GERRIT

Schipper Rooie Gerrit is een zeer bekende naam rond het IJsselmeer en de Waddenzee. Hij heeft het varen letterlijk in zijn bloed. De Bruine vloot draagt hij een warm hart toe en mede door zijn enthousiasme en inspanningen varen er tientallen varende monumenten over Neerlands wateren en daar buiten.
U zult hem regelmatig kunnen tegenkomen op zijn schip "De Jacobsschelp". Onder zijn leiding, of die van zijn vrouw Bertie, bent u verzekerd van een sfeervolle tocht. Beiden kunnen u veel vertellen over de oude schepen en de plaatsen rond het IJsselmeer. En eenmaal op zijn praatstoel aan de helmstok laat hij zich wellicht verleiden tot het vertellen van diverse anekdotes.

omhoog   FOTO'S


" Jacobsschelp "

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl