Terug <<

Lemsteraak Isalania

CHARTERPRIJZEN DAGTOCHTEN nog van 2009


In volle vaart

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW.

Scheepshuur maandag t/m donderdag (9:00 uur – 16:00 á 17:00 uur): € 1.195,--
Scheepshuur dagdeel (tijdstippen in overleg) maandag t/m donderdag: €    695,--
Toeslag vrijdag of zaterdag: €    120,--
Brandstof: inclusief
Toeristenbelasting en passagekosten in haven(s): inclusief
Passagekosten bruggen en sluizen: inclusief
Schipper en bemanning: inclusief
Gebruik van reddingsvesten en zeiljacks: inclusief
Schoonmaak en servicekosten bij verzorgde catering: inclusief
Idem bij meenemen eigen catering: € 75,--
Catering: exclusief
Toeslag andere opstapplaats als thuishaven: € 100,--

Bij Last Minute boekingen, waarbij wij een termijn van 2 weken hanteren, verlenen wij een korting van € 175,-- (excl. BTW) op het totaal. De enige extra voorwaarde die wij hier aan stellen is dat u per omgaande de gehele verschuldigde som ineens voldoet. Vraag naar de nog openstaande dagen in de komende 2 weken.

Catering kan in overleg en naar wens worden verzorgd.

omhoog   SPECIFICATIES

Lengte: 14,61 m¹ (over de stevens)
Breedte: 5,25 m¹ (over alles)
Waterverplaatsing: 23 ton (leeg)
Zeiloppervlak: 149 m² (grootzeil, fok en kluiver)
Zeilgarderobe: grootzeil, fok, kluiver, halfwinder, 2 stormkluivers en 2 waterzeilen
Motor: Perkins 4.236 (4 cylinders, 72PK, diesel)
Aantal passagiers: max. 12 personen

omhoog BIJZONDERHEDEN

ISALANIA

De Isalania is een lemsteraak. Eén van de vele soorten plat- en rondbodems die door hun geringe diepgang uitermate geschikt zijn voor het bevaren van de ondiepe Nederlandse (kust)wateren.

Lemsteraken vinden hun oorsprong eind 19e eeuw en werden aanvankelijk gebouwd als snel vissersschip. Immers, de eerste vis op de afslag bracht het meeste geld op. In tegenstelling tot andere visserschepen uit die tijd, was de lemsteraak niet plat aan de onderkant, maar liep de romp geheel rond. Lemsteraken zijn daarom eigenlijk rondbodems in plaats van platbodems.

Al in begin 20e eeuw werden de sublieme zeileigenschappen van de lemsteraken alom gewaardeerd en werden ze ook als jacht gebouwd. Vandaag de dag zijn lemsteraken nog immer populair en worden ze nog steeds nieuw gebouwd, tegenwoordig zelfs als wedstrijdschepen in eenheidsklassen.

De Isalania werd in 1947 door scheepswerf de Hoop in Lobith als jacht gebouwd in opdracht van graaf Bentinck die in een kasteeltje aan de IJssel woonde. Aan de indeling, met de kleine kooien in het vooronder inclusief een eigen toilet en het kombuis helemaal in het voorschip, kun je aflezen dat deze eigenaar zijn personeel op het schip meenam tijdens de reisjes die toen veelvuldig op de Nederlandse wateren werden gemaakt. Aan de rijke inrichting met veel gelakt hout is de klasse af te lezen. De zeer ruime kuip biedt comfortabel plaats, het teakhouten dek over het gehele schip laat u veilig rondlopen, ook wanneer het wat vochtig is.

Voordat Michèl de Vries als 3e eigenaar in het bezit kwam van de Isalania, heeft de vorige eigenaar er maar liefst 43 jaar goed voor gezorgd. Decennia lang heeft de Isalania een ligplaats in de koninklijke jachthaven van Muiden gehad, naast de Groene Draeck van koningin Beatrix. De Groene Draeck is overigens een soortgelijke lemsteraak. Aan de Isalania kun je nu nog diezelfde adellijke ambiance aflezen.

omhoog   UITRUSTING

De eigenaar van de Isalania is zich er van bewust dat de meeste van haar gasten niet altijd in het bezit zijn van geschikte watersportkleding. Daarom zijn er aan boord goede comfortabele zeiljacks voor alle opvarenden. Wel raden wij onze gasten aan bij neerslagverwachting zelf voor een regenbroek zorg te dragen. Hierdoor zijn alle opvarenden beschermd tegen nagenoeg alle in ons klimaat voorkomende weertypes en kan er praktisch altijd worden uitgevaren. Tevens biedt dit een nuttige verlenging van het vaarseizoen.

De marifooninstallatie zorgt voor mogelijke radiocommunicatie met havenmeesters, brug- en sluiswachters, andere schepen en indien noodzakelijk met kustwacht of andere hulpdiensten. De Isalania is verder voorzien van diverse moderne elektronische navigatiemiddelen. Bij eventuele uitval daarvan, weet de bemanning op conventionele wijze de navigatie van de elektronica over te nemen.

Voor alle opvarenden is een automatisch reddingsvest ter beschikking. Gasten welke niet kunnen zwemmen zijn overigens verplicht deze te dragen. Indien de bemanning vindt dat de omstandigheden daar aanleiding toe geven, draagt iedere opvarende een reddingsvest. Mocht het voorkomen dat de Isalania verlaten moet worden, en laten we hopen dat het nimmer zover komen zal, zijn er 2 automatisch opblaasbare reddingsvlotten aanwezig.

Brandblussers, een EHBO-kist en anti-zeeziektemiddelen maken de uitrusting, voor wat betreft de veiligheid en welzijn van de opvarenden en bemanning, compleet.

omhoog   EEN DAG OP DE ISALANIA

U komt normaliter tegen 09.00 uur aan boord. Na koffie met scheepskoek inclusief een welkomstwoord van de schipper varen we vanuit de pittoreske en goed bereikbare thuishaven Volendam direct het Markermeer op. Het Markermeer biedt, als deel van de voormalige Zuiderzee, tal van mogelijkheden om gedurende de dag een tussenstop te maken in één van de authentieke havens van plaatsen met een rijke historie, zoals bijvoorbeeld Hoorn, Muiden of Enkhuizen, maar ook Lelystad en Almere zijn doorgaans goed bereikbaar tijdens een dagtocht.
Vanzelfsprekend kan op verzoek ook elders worden opgestapt en gevaren. Neem daartoe even contact op met ons, mocht u dat wensen. Omdat de wind slechts een relatieve korte weg over het water kan maken op het Markermeer, is de golfslag zelden hoger als een meter en met een solide schip als de Isalania komt zeeziekte dan ook nagenoeg niet voor.
Na afloop van een enerverende dagtocht kunt u nog gebruik maken van de veelzijdige horecagelegenheden in de Volendamse haven om uw dag op een passende wijze culinair te beëindigen.
 

omhoog   FOTO-IMPRESSIE


In volle vaart

isalania_techniek2.jpg (10500 bytes)

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl