Terug <<

Klipper Averechts

CHARTERPRIJZEN 2010


Klipper Averechts

VERTREKHAVEN Monnickendam of Amsterdam
PASSAGIERSCAPACITEIT 30 pers. (meerdaagse tochten)
Weekendtocht
(vrijdag 20.00 uur - zondag 17.00 uur)
€ 3.175,=
Midweek
(zondag 20.00 uur tot vrijdag 17.00 uur)
4.295,=
Verkorte midweek
(zondag 20.00 tot vrijdag 09.00 uur)
3.845,=
Week
(zondag 20.00 uur tot zondag 17.00 uur of op aanvraag)
5.875,=
Kosten eindschoonmaak
Indien u zelf het onderlaken en kussensloop op uw bed verwisselt op de dag van vertrek (de schipper levert de lakens) en het schip bezemschoon aan de schipper overdraagt, hoeft u dit niet te betalen. 
(geldt alleen bij meerdaagse tochten).
 
Dagtocht: Indien u dagcatering bij ons afneemt, hoeft u dit bedrag niet te betalen.
(schoonmaak zit dan  in catering-servicekosten)

180,=
 
 
 

140,=

omhoog   DAGTOCHTEN

Dagtocht
op een maandag - donderdag (8 uur flexibel)
Ä 1.575,=
Dagtocht
op een vrijdag, zaterdag of zondag
(8 uur flexibel)
1.775,=
Aantal passagiers dagtochten 50 pers.

Deze prijs is inclusief: bemanning (schipper en matroos), haven- brug- en sluisgelden, toeristenbelasting, btw, 1 motoruur per dag. Exclusief: catering (verzorgen wij graag voor u), dekbedden en handdoeken (te huur voor Ä 14.50 p.p.

Bij dagtochten is een voorovernachting of na-overnachting Ä 100,=.
Vraag naar de voorwaarden!

Seizoenskorting: 1 oktober - 30 april = 10%

omhoog   GEGEVENS AVERECHTS

Aantal slaapplaatsen:
Dagtochtcapaciteit:
Tweepersoonshutten:
Vierpersoonshutten:
Douches:
Toiletten:
Biertap:
Zitkuip:
30
50
7
4 (nrs 1,2,3 en 10)
4
4
ja
ja

Voorts beschikt de Averechts over een volledig uitgeruste keuken met koelkasten, diepvries, oven etc.

omhoog   WELKOM AAN BOORD

De Averechts wordt met recht een driesterren hotel onder de platbodems genoemd. Deze klipper werd oorspronkelijk in 1892 gebouwd, en in 1995 volledig gerestaureerd tot een sfeervol en comfortabel charterschip. De 37 meter lange tweemaster biedt slaapplaats aan maar liefst 30 personen en is bij dagtochten geschikt voor max. 50 personen. Binnen bevindt zich zeer comfortabele ruimte om te verpozen, en is geschikt voor alle maaltijden, vergaderingen, presentaties, spelletjes etc. Buiten is het heerlijk vertoeven op het ruime dek of in de gezellige zitkuip.

Het vaargebied
Vanuit het gezellige Monnickendam, of vanuit levendig Amsterdam bevaart de Averechts zowel het IJsselmeer als de Waddenzee. Samen met u bepalen we de koers. Wilt u zeehonden kijken op een zandplaat, droogvallen op het wad of lekker uitwaaien op Terschelling of Vlieland? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden bij langere meerdaagse zeiltochten, zo ook een andere haven van vertrek of aankomst dan Monnickendam. Wanneer u liever kiest voor een dag- of weekendtocht over het IJsselmeer kunnen op uw verzoek verschillende bekende havenplaatsen worden aangedaan zoals Volendam, Hoorn of Enkhuizen en boeiende locaties als Forteiland Pampus of voormalig eiland Marken voor bijvoorbeeld een historische wandeling of rondleiding, een gezellige kroegentocht of andere activiteiten.

Zeil-Avontuur
Een zeiltocht kan heerlijk ontspannen zijn of vol avontuur. Wanneer u dat wilt kunt u zelf voor de navigatie zorgen en het schip sturen. U mag de gehele planning overnemen. Daar helpen we u dan graag bij. We kunnen van de zeiltocht een complete zeilcursus maken. Vooraf zullen we dan kort wat theorie doornemen en vervolgens mag u dan zelf deze theorie uit gaan proberen. Zelf een tocht uitzetten naar een van de waddeneilanden kan een hele verrassende ervaring zijn !
Wij kunnen op aanvraag arrangementen aanbieden voor verschillende kant en klare tochten. Varen naar het oude verdedigingswerk Pampus of naar het prachtige Muiderslot is een ervaring op zich. Door de Amsterdamse havens varen en de immens grote cruise schepen tegen te komen. Kiest u een van de tochten uit of kom een week met ons mee.

Zelf koken of cateringverzorging
Alle arrangementen op de klipper Averechts zijn maatwerk: u bepaalt zelf hoe u uw tijd aan boord indeelt en wat de activiteiten zullen zijn. Een dagje zeilen op het IJsselmeer of een week naar het Wad. De mogelijkheden aan boord zijn legio. Zo is het schip bijzonder geschikt om gezamenlijk aan boord te ontbijten, lunchen, dineren, barbecueŽn en te borrelen. U kunt hierbij van tevoren aangeven of u zelf wilt koken, of dat u de voorkeur geeft aan onze uitstekende catering. Voor het laatste maken we graag vrijblijvend een aanbieding. Zo heeft u optimale vrijheid.
Wilt u echt onbezorgd op weg, dan verzorgen wij graag uw catering (niet verplicht). Ontvangst met koffie en gebak, een lunchbuffet met soep, luxe broodjes, salades, vers fruit etc, een schippersbittertje, lekkere hapjes, een uitstekende barbecue, u zegt het maar. U hoeft nergens meer naar om te kijken, alles wordt geregeld. Onze cateringmogelijkheden sturen we u graag toe op verzoek en zitten altijd bij een reserveringsaanbieding.
Heeft u eigen suggesties die u niet op de cateringlijst kunt vinden, dan kunnen wij u altijd een speciale offerte doen.

Hotelschip
Als er geen zeilreizen zijn geboekt, ligt de Averechts in Amsterdam als hotelschip. Vanaf slechts Ä 35,- p.p. per nacht inclusief ontbijt!. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij liggen in de Oude Houthaven, van Diemenkade, Amsterdam.

De schipper: Tom Schaefers
Tom is al vanaf zijn jeugd aan het zeilen. Eerst bij de zeeverkenners, later in alle vakanties.
Hij is als matroos op spitsen meegevaren naar Oost-Duitsland, BelgiŽ en Frankrijk.
In 2002/2003 heeft hij met zijn gezin een jaar lang gezeild naar de Canarische eilanden, Kaap-Verdische eilanden en Azoren.
In 2006 is Tom begonnen als zetschipper op charterschepen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Sinds 30 mei 2007 is hij, samen met zijn vrouw Karin, de trotse eigenaar van de Averechts.

omhoog   FOTO'S


Schipper Tom Schaefers

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl