Terug <<

Tjalk Vrouwe Francina

 
CHARTERPRIJZEN 2010


" Vrouwe Francina op het Wad"

Vertrek/Opstaphaven:

Monnickendam (thuishaven), Marken Volendam, Edam

Dagtocht zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 uur

595,=

Dagtocht andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur (zéér beperkt mogelijk)

575,=
Avondtocht alle dagen van 19.00 tot 23.00 uur (  mei t/m augustus 395,=

Opstappen in andere havens dan Monnickendam 
( Marken, Edam / Volendam, Hoorn)  

15,- tot  50,=

Verlengen van dagtocht per uur (wanneer mogelijk en na afspraak vooraf)

80,=
Weekend van vr 20.00 uur t/m zo 16.00 uur 1195,=
Afkoop eindschoonmaak bij weekend-/meerdaagse tochten (inbegrepen bij dagtocht/avondtocht)
50,=
Alle prijzen incl. 6% BTW  

omhoog   SPECIFICATIES

type Tjalk
afmetingen 14,25 x 3,30 x 0,65 m.
capaciteit dagtocht 12 personen
meerdaags 8-10 personen
Tuigage: grootzeil, fok, kluiver
Motor Perkins 70 pk

omhoog BIJZONDERHEDEN

"EENVOUDIG maar aangenaam" is de beste omschrijving. In de keuken is koud water (voetpomp), een 4-pits gasfornuis met oven, een kleine koelkast. Servies, bestek, pannen, etc, zijn aanwezig. Er is een pomptoilet. Op verschillende plaatsen in het schip is bergruimte. Er zijn twee ruime 2-persoonsbedden onder het voordek, de overige slaapplaatsen zijn heel makkelijk in te richten in de kajuit.

TECHNIEK en ZEILACCESOIRES zijn ruimschoots in orde. Het zeiltuig kan door één persoon gezet worden. Grootzeil is gaffelgetuigd en een 2e rif is mogelijk, fok heeft een enkel rif, de schootvoering gebeurt met behulp van hakblokken, de vallen worden belegd door middel van klamp of korvijnnagel.  Een eenvoudig liertje op de mast helpt om de vallen eventueel extra door te zetten.

Het schip beschikt over een betrouwbare en zeer sterke dieselmotor (Perkins 70 pk); Voor de communicatie is een vaste marifoon en tevens een portable marifoon beschikbaar; verder is een portable GPS aanwezig en uiteraard de nodige up-to-date waterkaarten.


Perkins 70pk

Met haar GROTE ZEILOPPERVLAK en een HOGE BOEG combineert de Vrouwe Francina snelheid bij weinig wind, en comfortabel varen bij meer wind en enige golven.


motorbediening en -informatie

Voor VEILIGHEID is gezorgd door middel van: kwaliteitselektriciteitskast; brandblussers; branddeken; uitgebreid EHBO assortiment; dubbele marifoon; GPS; reddingvesten voor alle opvarenden; reddingboei; twee ankers. Het vlak is recent geheel vernieuwd (2006)

VAARGEBIEDEN zijn onder andere: omgeving Amsterdam, Pampus, Markermeer, IJsselmeer, Zeeland, Waddenzee, Duitse Waddenzee.

Normaliter vaart de “Vrouwe Francina” vanuit haar thuishaven Monnickendam.

Deze zomer (2008) gaat de Vrouwe Francina voor een periode terug naar ZEELAND. Het is mogelijk het schip aldaar te huren.

omhoog SCHIPPERS / EIGENAREN

zijn René van Reenen en Pirka Balvers.
RENÉ leerde de Vrouwe Francina kennen in de jaren '80. Hij werkte toen als zeil- en motorboot instructeur bij de zeilschool in Andel (Brabant), waar de Vrouwe Francina dienst deed als "moederschip".


René van Reenen en Pirka Balvers

Pirka vaart sinds 1994 als zetschipper in de Bruine Vloot. Haar motto was tot voor kort:"Voor mij geen eigen schip, met al het onderhoud en de techniek, laat mij maar lekker met de gasten varen". Nu dus met een eigen schip, én met gasten, én beiden met zeer veel ervaring!.

In 2004 konden René en Pirka het niet langer aanzien hoe de Vrouwe Francina een beetje eenzaam lag weg te kwijnen achter de Lange Brug van Monnickendam.

Ze konden het schip overnemen van een vereniging van eigenaren, en startten samen een grondige renovatie, welke afgelopen winter werd afgerond. En zo kan het sfeervolle, leuke schip aan een nieuw, actief, leven beginnen.

omhoog   FOTO'S


" Vrouwe Francina "


interieur


onder zeil


sfeervol Monnickendam


bolder


anker via verhaalkam


fokkeschoot


grootschootblok en stuurtalie

omhoog   ADRESGEGEVENS

Postadres: Mettingstraat 16
  9693 BX
Bad Nieuweschans
Telefoon: +31 630904541
E-mail: info@zuyderzeecharters.nl
Website: www.zuyderzeecharters.nl

INFORMATIE?? klik hier >>

Terug <<

  

Deze pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl